Blog

Zöld befektetés fatelepítéssel
2017.08.30
Fatelepítés

Mit takar a zöld befektetés?


Azokat a befektetési formákat minősítik zöld befektetésnek, melyek szükségszerűen kapcsolódnak az üvegházhatású és légszennyező gázok kibocsátásának csökkentéséhez. Fontos megjegyezni, hogy a termelés és a fogyasztás mértéke ezzel egyidejűleg nem csökken. A zöld befektetéseknek három formája van: 

  • Alacsony kibocsátású energiaellátás (pl. megújuló energiaforrások, bio üzemanyag).
  • Energiahatékonyság (főként energiaigényes szektorokban).
  • Magas szén-dioxid megkötés (pl. mezőgazdaság, faültetés).

A befektetések ezen új formája egyre nagyobb népszerűségnek örvend a nyugati országokban. Itthon még kevesen tudják, milyen lehetőségek állnak rendelkezésükre, ha egyszerre szeretnék pénzüket befektetni és óvni a környezetüket. A komoly befektetőknek, akik hosszú távú és környezetbarát megoldásra vágynak, a fatelepítés kiváló megoldást nyújt.


Miért éppen fatelepítés?


A faültetés egy egyedi módja a vadvilág támogatásának és a károsanyag-kibocsátás csökkentésének, miközben megtakarításunk kézzel foghatóan növekszik méretében és értékében egyaránt. A kezdő tőke ugyan nem a legalacsonyabb, ám a megtérülés biztosabb és magasabb mint a pénzügyi befektetések esetén. Ma már vannak olyan zöld befektetési programok, melyek alapja gyorsan növő fák ültetése. A gyors növekedésnek köszönhetően az ültetvénybe invesztált pénzünk hamarabb fog megtérülni, mint a hagyományos fák ültetése esetén. A magas és biztos hozamot a faanyag stabil piaci értéke biztosítja.

Egy jól kiválasztott zöld befektetés alternatív megoldást és hosszú távú anyagi biztonságot nyújthat, akár az önkéntes nyugdíjpénztár mellett/helyett is.

Ossza meg Ön is ezt a cikket!

Zöld befektetés érthetően
Zöld befektetésről érthetően és röviden
Befektetések egész arzenáljával találkozhatnak azok, akik megtakarított pénzüket kamatoztatni szeretnék. A befektetések egy új formája a zöld befektetés, mely Magyarországon is egyre elterjedtebb.
Y generáció
Az Y generáció tagjai nyitottak a zöld befektetésekre
A Morgan Stanley demográfiai trendekről készített tanulmánya bemutatja, milyen lehetőségek felé kell nyitnia a befektetést kínáló cégeknek. A kutatás középpontjában a sokak által tanulmányozott Y generáció áll.
Nyugdíj befektetések
Nyugdíjcélú befektetési lehetőségek
Mikor nyugdíjcélú befektetésekről beszélünk, sokan először az önkéntes nyugdíjpénztárakra, a nyugdíj előtakarékossági számlákra, illetve a nyugdíjbiztosításokra gondolnak. Azt azonban valószínűleg kevesen tudják, hogy milyen buktatói vannak e három megoldásnak, és milyen alternatív megoldással lehetne őket kiváltani.
Ettől zöld egy befektetés
Zöld befektetés, nem csak zöldeknek
Egyre többször találkozhatunk a zöld befektetés kifejezéssel, de sajnos még kevesen tudják, mit is jelent ez pontosan.
Oxyprogram zöld befektetés
Zöld befektetés az ingatlanbefektetéssel szemben
Mielőtt megtakarított pénzünket befektetnénk, érdemes számításba venni és összehasonlítani az egyes lehetőségeket. E cikkben a kiadási céllal vásárolt ingatlanokat kívánjuk összehasonlítani a zöld befektetésekkel.