Blog

Nyugdíjcélú befektetési lehetőségek
Nyugdíj befektetések

Hosszú megtérülési idő


A probléma ott kezdődik, hogy ezek a nyugdíj célú befektetések kiemelkedően hosszú távra szólnak. A legmagasabb hozamot akkor érhetjük el, ha a nyugdíjat megelőző 20-40 évben már havonta félreteszünk egy fix összeget. Sokan tartanak attól, hogy a mai bizonytalan világban nem tudják folyamatosan fizetni a szerződéskötéskor meghatározott összeget. Emellett jellemzően nem gondolkodunk ilyen hosszú távban, a rövidebb és biztosabb megtérülést kínáló megoldásokat részesítjük előnyben.


Időelőtti pénzkivétel nehézségei


Az időelőtti pénzkivetélt mindhárom megoldás bünteti, így akár a megtakarított pénzünk felét is elveszíthetjük. A teljes összeghez - büntetés nélkül - csak a nyugdíjba vonulás hivatalos évében juthatunk hozzá. Érdemes tehát átgondolni, hogy valóban le szeretnénk-e kötni tartalékainkat ilyen hosszú időre.


Nem látjuk a fától az erdőt


Mivel a piac a fent említett három lehetőséget ismeri leginkább, így nehezen nyitnak új megoldások irányába. A lehetőségek tárháza azonban egyre szélesedik, és számos alternatívát találhatunk, melyekkel egyszerűbben és biztosabban tervezhetünk a nyugdíjas éveinkre.

A zöld befektetések is ide sorolhatóak, melyek esetén a jövedelmezőség mellett a fenntarthatóság is fontos szerepet kap. A zöld befektetések egyik formája a gyorsan növő fák telepítése. A fa növekedési ütemének és faiparban kedvelt faanyagának köszönhetően gyors és biztos megtérülést kínál a befektetőknek. A lekötött pénzünk a nyugdíjcélú befektetések töredéke alatt térül meg, és az idő előtti pénzkivétel pár év elteltével veszteség nélkül lehetséges. 

Ossza meg Ön is ezt a cikket!

Ettől zöld egy befektetés
Zöld befektetés, nem csak zöldeknek
Egyre többször találkozhatunk a zöld befektetés kifejezéssel, de sajnos még kevesen tudják, mit is jelent ez pontosan.
Oxyprogram zöld befektetés
Zöld befektetés az ingatlanbefektetéssel szemben
Mielőtt megtakarított pénzünket befektetnénk, érdemes számításba venni és összehasonlítani az egyes lehetőségeket. E cikkben a kiadási céllal vásárolt ingatlanokat kívánjuk összehasonlítani a zöld befektetésekkel.