Blog

Zöld befektetés, nem csak zöldeknek
Ettől zöld egy befektetés

Ön tudja, mitől zöldül ki egy befektetés?


A zöld befektetést sokszor nevezik társadalom- és környezettudatos befektetésnek is. Alapvetően olyan befektetési formáról van szó, mely a jövedelmezőség mellett a fenntarthatóságot is szem előtt tartja. Egyre több vállalat kínál zöld befektetési lehetőséget, melyet nem csak a környezettudatos, de a gyors és biztos megtérülésben érdekelteknek is ajánlunk.


Lehetőségek tárháza


A vállalatok portfóliójába többek közt a természetes erőforrások megőrzése, alternatív energiaforrások felfedezése és termelése, a tiszta levegő és víz projektek bevezetése, valamint egyéb környezettudatos üzleti tevékenységek tartoznak. A zöld befektetések hozamának többsége vagy egésze zöld tevékenységekből származik.

Ilyen megoldást kínál a gyorsan növő fák telepítése is, mely biztos és kézzel fogható hozamot kínál a befektetők számára. A megtakarított pénzből finanszírozható a fák telepítése, gondozása és kitermelése, mely feladatokat a zöld befektetést kínáló vállalat látja el. Az egy összegben befizetett tőke rövid időn belül (6-7 év alatt) megtérül, melyet a faiparban kedvelt faanyag stabil piaci ára garantál.

Ossza meg Ön is ezt a cikket!

Oxyprogram zöld befektetés
Zöld befektetés az ingatlanbefektetéssel szemben
Mielőtt megtakarított pénzünket befektetnénk, érdemes számításba venni és összehasonlítani az egyes lehetőségeket. E cikkben a kiadási céllal vásárolt ingatlanokat kívánjuk összehasonlítani a zöld befektetésekkel.