Blog

Mi motiválja a zöld befektetőket?
Befektetők

Pénzügyi megfontolás


A zöld befektetések szigorú szabályozásának és kiszámítható megtérülésének köszönhetően a jövőbeni költségvetés tervezhetőbbé válik. Ez annak is köszönhető, hogy a kockázatok jóval alacsonyabbak mint más pénzügyi befektetések esetén. A cégeknek és magánszemélyeknek egyaránt lehetővé teszi, hogy megtakarított pénzüket változatosan kezeljék.


Egyéb, nem pénzügyi megfontolás


A zöld befektetések nagy része ugyan pénzügyi indíttatású, azonban nagy motiváló erővel rendelkeznek a társadalmi és környezetvédelmi tényezők is. Az ökológiai motiváció mellett a tudomány is egyre nagyobb szerepet kap. Sokan fektetnek olyan projektekbe, melyek még kutatási fázisban vannak, és amelyek a jövőben hozzájárulhatnak a fenntartható gazdálkodáshoz. Az etikai és vallási motiváció is egyre nagyobb hangsúlyt kap a politikai és szociális indokok mellett.


Hírnév


A harmadik fő motivációs erő a hírnév. A zöld befektetések kiválóan alkalmasak a zöld marketing erősítésére. Nem csupán a befektetők, de a befektetést nyújtó projektek, cégek hírnevét is erősíti egy környezetvédelmi befektetés. A politika, a média és a civil szervezetek folyamatos nyomást helyeznek a cégekre. A vállalatoknak fontos, hogy minél pozitívabb képet mutassanak magukról, megítélésük javuljon, ezért egyre többen fordulnak a fenntartható befektetések irányába.

Látható, hogy számos motivációja lehet egy vállalkozásnak vagy magánszemélynek, ha megtakarításait zöld befektetésben kívánja kamatoztatni. Önt mi motiválja leginkább egy befektetésnél?

Ossza meg Ön is ezt a cikket!

Fatelepítés
Zöld befektetés fatelepítéssel
2017.08.30
A környezetvédelem ma már fontos szerepet játszik az emberek életében. Kezdve a szelektív hulladékgyűjtéssel, a megújuló energiák használatán keresztül a zöld befektetésekig, a környezettudatosság a hétköznapok számos területén jelen van.
Zöld befektetés érthetően
Zöld befektetésről érthetően és röviden
Befektetések egész arzenáljával találkozhatnak azok, akik megtakarított pénzüket kamatoztatni szeretnék. A befektetések egy új formája a zöld befektetés, mely Magyarországon is egyre elterjedtebb.
Y generáció
Az Y generáció tagjai nyitottak a zöld befektetésekre
A Morgan Stanley demográfiai trendekről készített tanulmánya bemutatja, milyen lehetőségek felé kell nyitnia a befektetést kínáló cégeknek. A kutatás középpontjában a sokak által tanulmányozott Y generáció áll.
Nyugdíj befektetések
Nyugdíjcélú befektetési lehetőségek
Mikor nyugdíjcélú befektetésekről beszélünk, sokan először az önkéntes nyugdíjpénztárakra, a nyugdíj előtakarékossági számlákra, illetve a nyugdíjbiztosításokra gondolnak. Azt azonban valószínűleg kevesen tudják, hogy milyen buktatói vannak e három megoldásnak, és milyen alternatív megoldással lehetne őket kiváltani.
Ettől zöld egy befektetés
Zöld befektetés, nem csak zöldeknek
Egyre többször találkozhatunk a zöld befektetés kifejezéssel, de sajnos még kevesen tudják, mit is jelent ez pontosan.
További cikkek betöltése ...