Blog

Az Y generáció tagjai nyitottak a zöld befektetésekre
Y generáció

Környezettudatos generáció


A tanulmány során 800 egyéni befektetőt vizsgáltak meg, akik közül 200 fő az Y generációhoz tartozott. A most nagyjából 20 és 34 év közötti korosztály igencsak eltér a többi generációtól. Életük meghatározó döntéseiben fontos szerepet játszik a környezettudatosság. Munkahelyválasztásuknál és megtakarításaik kezelésénél is lényeges szempont a fenntarthatóság. Olyan helyen szeretnének dolgozni, amely pozitív hatással van a világra, és olyan befektetési lehetőségeket keresnek, melyek hozzájárulnak a környezetvédelemhez.


Miért választják a zöld befektetést?


Az Y generáció tagjai számára fontosabb az erőforrások felhasználásának módja, mint a megtérülési idő. A zöld befektetések azért egyre népszerűbbek e generáció körében, mert ők hosszú távon gondolkoznak, biztos befektetésre és zöld megoldásra vágynak. A zöld befektetések olyan jövedelmező lehetőséget kínálnak, melyek a klímaváltozás fontosságát is szem előtt tartják. Ráadásként a megtérülési idejük is kimagasló a befektetések között. Akár 5-10 év alatt komoly hozamot tudnak elérni.


A zöld megoldás nem csak az Y generáció privilégiuma


A zöld befektetést nem csak az Y generáció tagjainak ajánljuk. A magas hozamot biztosító és erőforrás hatékony befektetés iránt érdeklődőknek is számos lehetőség áll rendelkezésükre. Legyen szó fenntartható mezőgazdaságról, tudatos vízhasználatról vagy energia-hatékony megoldásokról, mindenki megtalálja a céljaihoz illeszkedő ajánlatot. A befektetés-vezérelt lehetőségek a klímaváltozás elleni küzdelem mellett a jövedelmezőséget is biztosítják a befektetők számára.

Ossza meg Ön is ezt a cikket!

Nyugdíj befektetések
Nyugdíjcélú befektetési lehetőségek
Mikor nyugdíjcélú befektetésekről beszélünk, sokan először az önkéntes nyugdíjpénztárakra, a nyugdíj előtakarékossági számlákra, illetve a nyugdíjbiztosításokra gondolnak. Azt azonban valószínűleg kevesen tudják, hogy milyen buktatói vannak e három megoldásnak, és milyen alternatív megoldással lehetne őket kiváltani.
Ettől zöld egy befektetés
Zöld befektetés, nem csak zöldeknek
Egyre többször találkozhatunk a zöld befektetés kifejezéssel, de sajnos még kevesen tudják, mit is jelent ez pontosan.
Oxyprogram zöld befektetés
Zöld befektetés az ingatlanbefektetéssel szemben
Mielőtt megtakarított pénzünket befektetnénk, érdemes számításba venni és összehasonlítani az egyes lehetőségeket. E cikkben a kiadási céllal vásárolt ingatlanokat kívánjuk összehasonlítani a zöld befektetésekkel.